Redőnyök

1Napvédelem ember és épület számára

A modern árnyékolástechnika alacsony külső hőmérsékletnél hasznosítja az ingyenes szoláris energiát és ezzel fűtési költséget takarít meg, másrészt pedig védi a nyári túlmelegedéstől, mellyel csökkenti a kiegészítő hűtőberendezések energiaköltségeit. Ezen túlmenően a mozgatható árnyékolás lehetővé teszi a természetes napfény hasznosítását és korlátozza a vakító hatást úgy. hogy napközben biztosítja a belső terek természetes fénnyel történő ellátását, s ezáltal csökkenti a világítás költségeit.

Az árnyékolástechnika előnyei:

évente kb. 30kWh/m2-el csökken a hűtési terhelés, a passzív hűtés lehetővé teszi a nyári túlmelegedés elkerülését, passzív fűtésként hasznosítható évente kb. 10 kWh/m2 ingyenes napenergia, világítási költségek 50-80%-os csökkenése, az U-érték javítása a hőveszteség csökkentése révén.

A ráépített-redőny (RESA) az ablakkal együtt érkezi

2Ha az új építésű házaknál RESA rátét redőnydobozokat tervezünk be, akkor már nem kell gondolnunk áthidalókra. Ennél a komplett megoldásnál a rátét doboz készen, a hozzátartozó ablak- vagy ajtóelemre rögzítve érkezik. Az ipari gyártás biztosítja a precíz kivitelt, a pontosságot és természetesen a magas anyag- és felületkezelési minőséget.

 

 

3

 

 

A modern redőnyrendszerek a meleg évszakokban megakadályozzák a belső terek túlmelegedését, télen kizárják a hideget. Így csökken az energiaráfordítás és pozitív összenergiamérleg alakul ki. Az aluminiumlamellás minőségi redőnyök rendkívül stabilak, olyan akadályt jelentenek, melyen csak erős zajjal és viszonylag nagy időráfordítással lehet átjutni, ezzel is csökkentve a betörés kockázatát. Az elektromos meghajtású redőnyök szériatartozéka a feltolás elleni védelem.

 

 

 

 

Előtét (VORO) redőnyök

5

A VORO az az előtét redőnydoboz, mely akár homlokzatba eltüntetve, vakolva, akár utólag az ablakkerethez rögzítve is beépíthető. A VORO dobozok a lehető legkisebb mérettel rendelkeznek, ezért különösen alkalmazhatóak felújításoknál, illetve igényes építészetimegoldások esetén. Az azonos homlokzati megjelenés mellett választhat a redőny vagy a raffstore kivitel között.

 

 

 

 

Az üvegfelületeket kiívánság szerint vagy teljesen elsötétítjük, vagy csak a nem kívánt betekintésektől védjük meg magunkat.

6

Az ablakok elötti redőnyökkel biztonságosabban és védettebben érezzük magunkat. Hozzájárulnak ahhoz, hogy kikapcsolódhassunk, játszhassunk, dolgozzunk, vagy éppen olvassunk.

7

 

 

 

Tökéletes betekintés elleni védelem. Optimális betörés elleni védelem. Védelem a hideg és a hőség ellen. A redőnyök 25%-al is javíthatják a mai hatékony ablakrendszerek hőszigetelési értékét! A VORO sorozat dobozai minden RAL színben kaphatóak.

 

 

 

 

 

VORO PUTZ8

Ez a VORO kiválóan alkalmazható új építéseknél és felújításoknál is, hiszen a redőnydoboz vakolt, a homlokzaton nem látszik. Redőnnyel és raffstore-ral is szerelhető.

VORO S, SE

9

A kisméretű, porszórt alumínium előtétdoboz minden RAL színben rendelhető, s redőnnyel illetve raffstore-ral is szerelhető. A VORO minden ablaktípushoz választható, gyorsan és egyszerűen beépíthető.

VORO BRAVO

10

A minden RAL színben kapható lekerekített formájú előtét redőny kiemeli a homlokzat modern jellegét. Mind a szín, mind az alkalmazott árnyékolási mód az Ön döntésétől függ, redőny és raffstore is lehetséges.

Energiatakarékosság, helyesen

Még a legjobban szigetelt és hőszigetelt üvegezéssel ellátott ablakokon keresztül is túl sok értékes meleg távozik télen. Másrészt túl sok meleg jön be nyáron, ezért hűteni kell. Az alábbi képeken látható, hogy mennyivel több energiát tudunk megtakarítani redőnyök átgondolt alkalmazásával.

A hőképek jól megmutatják a különbséget: bal oldalon redőny nélkül, jobb oldalon redőnnyel.

11

12

Termikusan leválasztott vezetősinek

A termikusan leválasztott vezetősínekkel optimális hőáramlás érhető el, a hideg-meleg hőcsere minimálisra csökkenthető.

 

 

 

 

 

 

 

13

A vezetősínekben kiképzett horony biztosítja. hogy felszerelve csapóeső ellen védjék az ablakot. Mint a Schlotterer vezetősínjei, így a termikusan leválasztott is az EN1027 szabvány előírásainak megfelelően csapóeső ellen védett kialakításúak.

 

Hajtásmódok

A Schlotterer motoros hajtás esetén, feltolásgátlót is szállít termékeihez. Az automatikus akadály-felismerés megakadályozza, hogy jegesedés esetén a redőnylamellák megsérüljenek. Nem sérülnek akkor sem, ha útjukban van pl. egy virágcserép vagy gyerekbicikli. Természetesen a raffstore-okat és a redőnyöket is lehet egyenként, vagy előre programozott vezérléssel együtt az elektromotorok segítségével működtetni.

14Motoros működtetés távirányítóval.

 

 

 

 

 

 

 

15

 

 

 

Motoros működtetés fali kapcsolóval redőnyhöz és raffstore-hoz.

16

 

 

 

 

Karos működtetés redőnyhöz.

17

 

 

 

 

Hevederes, vagy zsinóros működtetés redőnyhöz.

Redőny lamellaprofilok

Habkitöltésű alumínium 37/8 vagy 52/14 Standard színek: fehér, szürke, krém, bézs, barna, mohazöld, bíborvörös, alunatúr, világos fa szín, antracit szürke, sötétalumínium

18

 

 

 

 

Vegyszermentes rovarvédelem

Minden RESA redőnytípus IGI rovarhálóval is kombinálható.

19

 

 

 

 

 

 

GI fix keretes rovarháló

20

 

 

 

 

 

 

 

 

IGI rolós rovarháló

21

 

 

 

 

 

 

IGI nyíló keretes rovarháló

22

 

 

 

 

 

 

 

 

IGI toló keretes rovarháló