Raffstore

Napvédelem ember és épület számára

1

 

 

 

 

 

 

A modern árnyékolástechnika alacsony külső hőmérsékletnél hasznosítja az ingyenes szoláris energiát és ezzel fűtési költséget takarít meg, másrészt pedig védi a nyári túlmelegedéstől, mellyel csökkenti a kiegészítő hűtőberendezések energiaköltségeit. Ezen túlmenően a mozgatható árnyékolás lehetővé teszi a természetes napfény hasznosítását és korlátozza a vakító hatást úgy. hogy napközben biztosítja a belső terek természetes fénnyel történő ellátását, s ezáltal csökkenti a világítás költségeit.

Az árnyékolástechnika előnyei:

 Évente kb. 30kWh/m2-el csökken a hűtési terhelés, a passzív hűtés lehetővé teszi a nyári túlmelegedés elkerülését, passzív fűtésként hasznosítható évente kb. 10 kWh/m2 ingyenes napenergia, világítási költségek 50-80%-os csökkenése, az U-érték javítása a hőveszteség csökkentése révén.

2

 

 

 

 

 

 

 

A modern árnyékoló-rendszerek a meleg évszakokban megakadályozzák a belső terek túlmelegedését, télen kizárják a hideget. Így csökken az energiaráfordítás és pozitív összenergia-mérleg alakul ki.

3

 

 

 

 

 

 

Az  ányékolástechnikai termékek közül a kültéri raffstore-ok a legsokoldalúbbak: a legnagyobb nyári melegben egyáltalán nem engedik a napsugarakat az üvegtábláig, egyben gondoskodnak arról, hogy elegendő napfény jusson a belső terekbe. Lamelláik révén sokféleképpen állíthatóak, s lehetővé teszik a legkülönbözőbb árnyékolási fokozatokat.

A rátét raffstore (RESA) az ablakkal együtt érkezik

 4

 

 

 

 

 

RAFF S BLENDE árnyékoló szerkezet porszórt alumíniumlemezből készült látszó takarólemezzel rendelkezik. Idális régi és új épületekhez.

Ultrakompakt

 A VORO az az előtét raffstoredoboz, mely akár homlokzatba eltüntetve, vakolva, akár utólag az ablakkerethez rögzítve is beépíthető. A VORO dobozok a lehető legkisebb mérettel rendelkeznek, ezért különösen alkalmazhatóak felújításoknál, illetve igényes építészeti megoldások esetén. Az azonos homlokzati megjelenés mellett választhat a redőny vagy a raffstore kivitel között.

5

 

 

 

 

 

 

 

 

Az üvegfelületeket kívánság szerint vagy teljesen elsötétítjük, vagy csak a nem kívánt betekintésektől, fénysugártól védjük meg magunkat.

VORO PUTZ

6

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a VORO raffstore típus kiválóan alkalmazható új építéseknél és felújításoknál is, hiszen a redőnydoboz vakolt, a homlokzaton nem látszik. Redőnnyel és raffstore-ral is szerelhető.

VORO S

7

 

 

 

 

 

 

 

 

A kisméretű, porszórt alumínium előtétdoboz minden RAL színben rendelhető, s redőnnyel illetve raffstore-ral is szerelhető. A VORO minden ablaktípushoz választható, gyorsan és egyszerűen beépíthető.

Így jut napfény minden helyiségbe – hőség nélkül

RETROLUX 80S

A RETROLux 80S árnyékoló raffstore irányítja a beeső napfényt és az árnyékot. Energiát takarít meg, igény esetén hűti a helyiségeket, optimalizálja az átláthatóságot és javítja a belső terek megvilágítását.

8 

 

 

 

 

 

A RETROLux raffstore a beeső fényt a mennyezet közvetítésével mélyen a belső terekbe irányítja. Így a helységek napkeltekor és napnyugtakor is természetes fénytől világosak, mellyel a mesterséges világítás csökkenésével energiát és pénzt takarítunk meg.

A lamella dőlésszögének újszerű, folyamatos változtatása kellemes és otthonos fénymodulációt idéz elő. Ez a belső térben mindenkinek növeli a konfortérzetét. A RETROLux árnyékoló raffstore alkalmazható virágos ablakoknál, télikerteknél és a nappali nagy ablakfelületeinél is.

RAFF S BLENDE

9

 

 

 

 

 

 

 

 

A RAFF S BLENDE árnyékoló szerkezet porszórt alumíniumlemezből készült látszó takarólemezzel rendelkezik. Idális régi és új épületekhez.

RAFF S PUTZ

10

 

 

 

 

 

A RAFF S PUTZ árnyékoló szerkezet alumínium takarólemezét a homlokzattal elvakolják és így rejtve marad. A lamellák illeszkedő kollekció szerinti színekben szállíthatók.

RAFF S SCHACHT

11

 

 

 

 

 

Raffstore meglévő falazati üregekbe, vagy áthidaló dobozokba való beépítésre. Ideális megoldás cseréhez meglévő árnyékoló dobozok esetén.

Hajtásmódok

A Schlotterer motoros hajtás esetén, kapcsolós, vagy távirányítós vezérlést kínál. Természetesen a raffstore-okat és a redőnyöket is lehet egyenként, vagy előre programozott vezérléssel együtt az elektromotorok segítségével működtetni.

12

 

 

 

 

 

 

Motoros működtetés távirányítóval redőnyhöz és raffstore-hoz.

13

 

 

 

 

 

 

Motoros működtetés fali kapcsolóval redőnyhöz és raffstore-hoz.

Raffstore lamellaprofilok

A 80mm széles peremezett, konvex formájú 80R lamella a kültéri raffstore erős és klasszikus lamellatípusa, mely nagyon jó belátás elleni védelmet biztosít. Standard színek: törtfehér, antracit szürke, achátszürke, középszürke, fehéralumínium, sötét alumínium, elefántcsont, NCS világosbézs, bíborvörös, mohazöld.

14

 

 

 

 

 

 

80-as C lamella

15

 

 

 

 

 

 

92-es Z lamella

16

 

 

 

 

 

 

retrolux lamella

Vegyszermentes rovarvédelem

Minden raffstore típusunk IGI rovarhálóval is kombinálható.

17

 

 

 

 

 

 

IGI fix keretes rovarháló

18

 

 

 

 

 

 

 

IGI nyíló keretes rovarháló

19

 

 

 

 

 

 

IGI toló keretes rovarháló

 

20

 

 

 

 

 

 

IGI rolós rovarháló